Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op uitspraken vader Jos: "Uitgesproken, maar geen leugenaar"

Natuurlijk werd Max Verstappen in Saoedi-Arabië gevraagd naar de uitspraken van vader Jos Verstappen over de positie van Christian Horner. Is hij het met zijn vader eens? En hoe kijkt hij er überhaupt naar?

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was aan het einde van de zaterdag (racedag in Bahrein, red.) dat Jos Verstappen liet optekenen dat het aanblijven van Christian Horner als teambaas ervoor zou zorgen dat Red Bull uiteenvalt, en dat Horner in de ogen van Verstappen sr. onterecht in een slachtofferrol kruipt, terwijl hij de aanstichter zou zijn van de onrust.

Gevraagd door RacingNews365 of Max Verstappen de mening van zijn vader deelt, houdt hij zich op de vlakte: "Ik ben de coureur en ik weet niet wat er hogerop allemaal gebeurt. In mijn contract staat dat het mijn taak is om me met mijn eigen performance bezig te houden. Idealiter laten we alles wat in Bahrein gezegd is achter ons op weg naar wat hopelijk een rustiger weekend wordt."

Als een ander medium vraagt of Verstappen daadwerkelijk bang is dat het team uit elkaar valt, antwoordt hij ontkennend: "Ik weet het niet. Ik hoop het niet. Waarschijnlijk niet, want het is een sterk bedrijf en een sterk team met heel veel teamleden. Normaal gesproken hoeft het zover dus niet te komen."

'Een rustige omgeving'

Heeft Max gesproken met zijn vader over wat hij geroepen heeft? "Tot en met de dag van gisteren zijn we samen geweest. We brengen veel tijd samen door, maar ook met Raymond (Vermeulen, zijn manager, red.). We zijn als zodanig een team. Mijn vader zal hetgeen hij riep zo gevoeld hebben, maar dat maakt voor mij niet uit. Ik wil me gewoon bezighouden met mijn performance."

Verstappen ziet de verhalen natuurlijk ook en geeft aan dat het vreemd voelt om de verhalen te lezen. Zo zijn er ook verhalen dat Verstappen zou vertrekken als Horner aanblijft. Zit daar een kern van waarheid in? "We zitten nu al samen in het team toch? Wat ik wil, en daarbij maakt het niet uit wie er deel uitmaakt van het team, is een rustige omgeving, waarin iedereen met plezier werkt."

Als Verstappen tot slot nog gevraagd wordt hoe hij het vindt dat zijn vader zo publiekelijk spreekt, springt hij op de bres voor hem: "Hij is mijn vader en we zijn erg close. We bellen elkaar elke dag, maar tegelijkertijd ben ik ook niet iemand die overal over praat. Ik wil gewoon steeds maar beter rijden. En als er issues waren, hebben we altijd geprobeerd die op te lossen met het team."

Weet Max of zijn vader nog achter zijn eerdere uitspraken staat? "Dat heb ik hem niet gevraagd. Ik ken hem niet anders als iemand die recht voor zijn raap is. Hij is uitgesproken, maar geen leugenaar. Zoveel is zeker. Maar wat kan ik er verder nog over zeggen? Ik denk dat het vooral belangrijk is om meer te praten over de geweldige auto die we hebben, dat lijkt niemand namelijk te doen de laatste dagen."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China