Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Op deze manier houd je het niet lang uit in de Formule 1"

Max Verstappen heeft een lang en stiekem ook best wel slopend seizoen achter de rug in de Formule 1. Het resultaat is één van de mooiste titelgevechten ooit in de sport. Toch hoeft het voor Verstappen niet jaarlijks zo te gaan. Liever niet zelfs.

Max Verstappen had 22 Formule 1 Grands Prix nodig om de titelstrijd in zijn voordeel te beslissen. Al met al was het een een zware beproeving, mentaal en fysiek. Dat het een ongemeen spannend kampioenschap was, was mooi voor de fans, maar voor Verstappen hoeft dat niet zo nodig. Als David Coulthard hem in een interview voor CarNext vraagt hoe het seizoen 2021 overtroffen kan worden, waar er zogezegd ruimte zit voor verbetering, geeft hij aan dat hij dat niet actief nastreeft: "Wat mij betreft hoeft dit niet overtroffen te worden. Het hoeft voor mij niet ieder jaar zo te gaan", klinkt het eerlijk.

Verstappen genoot desondanks wel

"Ik denk niet dat je het op deze manier heel lang volhoudt in de Formule 1", lacht hij. "Maar ja, ik ben natuurlijk blij met hoe het uiteindelijk heeft uitgepakt. Het was een geweldig seizoen, waarin denk ik een heleboel onverwachte dingen zijn gebeurd." "Natuurlijk is het altijd spannender als twee teams het tegen elkaar opnemen dan wanneer één team de sport domineert en het enkel tussen twee teamgenoten gaat."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'