Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen op jacht in het hol van de Britse leeuw: "Ik heb hier niets te bewijzen"

In het verleden werd Max Verstappen wel eens uitgejoeld in Groot-Brittannië, waar rivaal Lewis Hamilton juist vaak de grote held is. Het deert de Nederlander helemaal niet. Sterker nog, hij ziet de race op Silverstone als een thuisrace.

Vorig jaar gebeurde het haast aan de lopende band. Max Verstappen die op Silverstone werd uitgejoeld door de aanwezige Formule 1-fans. Na de kwalificatie kwam het in 2022 tot een hoogtepunt toen de Nederlander na zijn tweede plek werd geïnterviewd voor de hoofdtribune. Toto Wolff noemde het destijds onacceptabel. "Boegeroep hoort niet thuis in welke sport dan ook. Het is onsportief. Het moge duidelijk zijn dat we houden van de steun die wij en onze coureurs hier krijgen. Het enthousiasme is fantastisch, maar als je van iemand anders geen fan bent, blijf dan stil." "Geen enkele coureur verdient het om uitgejoeld te worden, ongeacht wat er vorig jaar is gebeurd en ongeacht wie de concurrent is", was de Mercedes-teambaas duidelijk.

Niets te bewijzen

Dit weekend keert het Formule 1-circus dus weer terug in Groot-Brittannië, voor Verstappen als het ware het hol van de leeuw. Of niet? In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt hij er naar gevraagd. De Red Bull-coureur ziet het zelf totaal niet zo, maakt hij duidelijk. Hoe dan ook: hij denkt dat zijn team weer een goed weekend tegemoet gaat. "Ik weet niet of het publiek tegen me is. Het voelt niet als een uitwedstrijd, want het is ook onze thuisrace. Ik breng veel tijd door in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes, dus dit is een belangrijke race voor het team en we genieten ervan om hier te zijn. Ik vind niet dat ik hier iets te bewijzen of iets dergelijks heb aan het publiek hier. Ik ga proberen te winnen." "Over het algemeen denk ik dat we hier sterk moeten zijn. Een paar teams nemen natuurlijk wel upgrades mee, dus we moeten even afwachten hoeveel zij erop vooruit gaan. Wij kijken er van onze kant in ieder geval naar uit. Onze auto is tot nu toe heel goed geweest in de snelle bochten en daar zijn er hier heel wat van. Hopelijk kunnen we dat laten zien."

Pech

De laatste twee jaren had Verstappen weinig geluk in Groot-Brittannië. In 2021 vloog hij verschrikkelijk hard de baan af na een touche met Lewis Hamilton en vorig jaar liep zijn bolide vroeg in de race schade op, waardoor hij niet mee kon strijden voor de zege. Die herinneringen zorgen echter niet voor extra motivatie, meent de tweevoudig kampioen. "In 2020 heb ik nog gewonnen in Silverstone", zo doelt hij op de 70th Anniversary Grand Prix in het coronajaar. "Soms heb je wat pech, zoals vorig jaar, maar we weten dat onze auto beter en competitiever is dan vorig seizoen. Ik kijk er naar uit om dit weekend hier te racen en een goed resultaat te scoren. Het is een geweldig circuit en er hangt mogelijk wat regen in de lucht. Hopelijk blijft het droog." Want dan kan het echt genieten zijn, zegt Verstappen bij Viaplay . "Het is zeker een van de circuits die heel mooi is om te rijden. Veel snelle bochten, dat is in een F1-auto altijd beter. Als de auto goed in balans is, is het heel fijn om hier te rijden. Als je balans klote is, dan is er niks aan! Over het algemeen hebben we de laatste tijd een goede auto, dus dan zijn het hele mooie bochtencombinaties. Als je in de kwalificatie weinig brandstof aan boord hebt, dan raak je de rem bijna niet aan in die snelle bochten. Dat blijft altijd mooi."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"