Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen op recordjacht? "Ik kijk liever naar statistieken van de race"

Max Verstappen pakte in Miami alweer zijn zevende poleposition op rij en nadert zo een record van Ayrton Senna. De Nederlander blijft er heerlijk nuchter onder.

Max quali miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was weer raak voor Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Miami, al genoot hij er door het gedrag van de banden niet echt van. De drievoudig wereldkampioen pakte zijn zesde poleposition van het seizoen en zijn zevende op rij, waardoor hij een record van Ayrton Senna nadert. De Braziliaan wist eens acht polepositions op rij te pakken.

Wanneer Verstappen bij Viaplay de vraag krijgt of hij weer op recordjacht is, reageert hij nuchter. "Ik probeer er altijd het beste uit te halen. Weet je, het belangrijkste is dat je de race wint. Pole is natuurlijk mooi, maar daar krijg je geen punten voor. Ik vind het fijner om naar de statistieken van de race te kijken."

De 26-jarige coureur legt ook nog eens haarfijn uit waarom het zo moeilijk is om het optimale rondje aan elkaar te knopen. "Weinig grip met de banden. Je hebt de hele tijd een aan/uit-gevoel. Je gaat de bocht in en soms heb je wel grip en soms niet. Sector één is dan wel oké en dan valt de band weer weg in de tweede en derde sector of andersom. Dat maakt het gewoon heel lastig en inconsistent. Eén momentje kost je anderhalve tiende en dat is veel als je op de limiet zit. Dat is lastig en frustrerend."

Verstappen loopt tot slot niet te hard van stapel over de aanpassingen aan de set-up. "Ik denk dat het wel iets beter was, maar dat is natuurlijk moeilijk zeggen als de banden zo lastig zijn. Ik denk wel dat het voor de race iets beter gaat zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"