© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen op voorste startrij in Singapore: "Voelt als een zege"

15 sep. 2018 16:12 René Oudman 3 reacties
Het is volgens velen zijn beste kans op een overwinning in de tweede seizoenshelft van 2018: de Grand Prix van Singapore. Het stratencircuit in Zuidoost-Azië is Max Verstappen en zijn Red Bull op het lijf geschreven, slechts de Renault-motor moest stand houden. En dat deed de krachtbron. Verstappen werd fenomenaal tweede in de kwalificatie.

Met grote ogen stapt de 20-jarige Nederlander na het rijden van een ijzersterke 1.36.334, waarmee hij slechts drie tienden langzamer was dan polerecordhouder Lewis Hamilton, uit zijn bolide. Verstappen is duidelijk overweldigd en bovendien bijzonder blij.

"Dit voelt als een overwinning", jubelt de Nederlander als hij geïnterviewd wordt door Martin Brundle. "We hebben zoveel problemen gekend met de motor, die de hele dag al niet deed wat wij ervan verlangden", geeft Verstappen Renault nog maar eens een sneer. "Hieruit blijkt wederom dat we een geweldige auto hebben", verwijst de viervoudig Grand Prix-winnaar naar de Red Bull RB14.

Verstappen mocht vorig jaar ook als tweede starten in Singapore: het eindresultaat was echter zeer teleurstellend. De jongeling wil dan ook zeker weten dat hij dit jaar verder komt dan de eerste bocht. "Het hangt allemaal af van de start, die moet geen problemen opleveren."

Wat betreft zijn snelle wagen weet Verstappen één ding zeker: "Die motor moeten we voor de wedstrijd wel een beetje terugschroeven", eindigt de Nederlander met een lach op zijn gezicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen