Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen op voorste startrij in Singapore: "Voelt als een zege"

Het is volgens velen zijn beste kans op een overwinning in de tweede seizoenshelft van 2018: de Grand Prix van Singapore. Het stratencircuit in Zuidoost-Azië is Max Verstappen en zijn Red Bull op het lijf geschreven, slechts de Renault-motor moest stand houden. En dat deed de krachtbron. Verstappen werd fenomenaal tweede in de kwalificatie.

Met grote ogen stapt de 20-jarige Nederlander na het rijden van een ijzersterke 1.36.334, waarmee hij slechts drie tienden langzamer was dan polerecordhouder Lewis Hamilton, uit zijn bolide. Verstappen is duidelijk overweldigd en bovendien bijzonder blij.

"Dit voelt als een overwinning", jubelt de Nederlander als hij geïnterviewd wordt door Martin Brundle. "We hebben zoveel problemen gekend met de motor, die de hele dag al niet deed wat wij ervan verlangden", geeft Verstappen Renault nog maar eens een sneer. "Hieruit blijkt wederom dat we een geweldige auto hebben", verwijst de viervoudig Grand Prix-winnaar naar de Red Bull RB14. Verstappen mocht vorig jaar ook als tweede starten in Singapore: het eindresultaat was echter zeer teleurstellend. De jongeling wil dan ook zeker weten dat hij dit jaar verder komt dan de eerste bocht. "Het hangt allemaal af van de start, die moet geen problemen opleveren." Wat betreft zijn snelle wagen weet Verstappen één ding zeker: "Die motor moeten we voor de wedstrijd wel een beetje terugschroeven", eindigt de Nederlander met een lach op zijn gezicht.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen