Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen op weg naar record van F1-legende Fangio

Max Verstappen kent een goed seizoen. Heel goed zelfs: als we kijken naar het overwinningspercentage, dan is hij op weg naar de hoogste score ooit gemeten over zijn drie beste seizoenen.

Natuurlijk duurt het seizoen nog wel even en is de kans dat Max Verstappen blijft winnen niet 100%, maar mocht de Red Bull-rijder de huidige prestaties vasthouden, dan kan hij een klein, maar mooi, record pakken. We legden de drie beste seizoenen van topcoureurs in de Formule 1 naast elkaar en kijken naar het winstpercentage.

Een seizoen een uitblinker hebben kan nog, maar met een dominante auto en een uitmuntend presterende coureur zien we in de koningsklasse regelmatig rijders die jaren achter elkaar winnen, winnen en nog eens winnen. Neem bijvoorbeeld Michael Schumacher tussen 2002 en 2004 of Sebastian Vettel tussen 2011 en 2013.

Verstappen staat er, vooralsnog, heel goed voor. Als hij dit seizoen doorgaat zoals hij presteert, dan kan hij Juan Manuel Fangio 'verslaan' met het hoogste percentage ooit over de drie beste seizoenen. De Argentijn heeft een ongekend record van 61.9% overwinningen in drie seizoenen! Verstappen staat vooralsnog op 59.6%.

Tuurlijk, de statistieken zeggen niet alles, maar de dominantie van de Nederlander sinds 2022 (en een zeer spannende strijd in 2021) is op verschillende manieren uit te drukken. Ook in onderstaande cijfers, waarbij hij in een mooi rijtje kampioenen staat.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team