Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

Verstappen opent met derde tijd, Ferrari domineert eerste training GP België

Het team van Ferrari is uit de startblokken geschoten in België en domineerde de eerste vrije training. Max Verstappen bleef zijn nieuwe teamgenoot Alexander Albon voor en legde beslag op de derde positie.

Verstappen België
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Onder zonnige omstandigheden begonnen de coureurs aan de eerste vrije training na de zomerstop. Problemen waren er in de openingsfase voor Lewis Hamilton die langzaam over het circuit reed, als gevolg van een defect aan zijn gaspedaal. Max Verstappen zette na een half uur de eerste tijd op de klokken met een 1.45,8 en gebruikte daarvoor de zachte band.

In de tweede fase van de training ging het tempo omhoog, waarbij de beide Ferrari's de tijd van Verstappen verpulverden en de 1.44 indoken. Sebastian Vettel bleef teamgenoot Charles Leclerc twee tienden voor, waarbij de Red Bulls van Verstappen en Alexander Albon op de derde en vierde positie een seconde toe moesten geven. Laatstgenoemde kende een vlekkeloos eerste optreden voor zijn nieuwe werkgever en gaf minder dan een tienden toe Verstappen.

Uitslag Eerste vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De problemen van Hamilton waren snel verholpen en de Brit zocht het Belgische asfalt op, maar de zilveren bolides deden het rustig aan, waarbij Valtteri Bottas de best geklasseerde was op de medium band. Als enige van de topteams reed de Duitse formatie de gehele training op deze medium band.

Achterin het veld waren de beide Toro Rosso's terug te vinden op de zeventiende en achttiende positie. waarbij ze liefst drie seconden toegaven op de tijd van Vettel. Daarmee hield het team alleen de beide Williams-coureurs achter zich.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'