Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Opmars Hamilton onderstreept dominantie Mercedes"

Red Bull-coureur Max Verstappen zag tijdens de Grand Prix van Hongarije Lewis Hamilton tot twee keer toe na een pitstop heel snel het gat naar hem dichten. Volgens de Nederlander laat dat zien dat Mercedes nog altijd het dominante team is.

Verstappen hamilton Hongarije 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Ik denk dat we vandaag hebben gezien hoeveel Mercedes nog over heeft als ze echt worden gedwongen om tot het uiterste te gaan", zo laat Max Verstappen optekenen in de persconferentie na de Grand Prix van Hongarije.

"Natuurlijk, Lewis Hamilton was on fire, maar op het moment dat het er op aan kwam, zag je duidelijk dat zijn Mercedes-bolide nog altijd de dominante auto is. Zo simpel is het. In sommige races hebben ze het echter gewoon niet nodig om het achterste van de tong te laten zien."

Verstappen won twee races dit jaar, maar dat waren volgens de Red Bull-coureur bij uitstek races waarin Mercedes door omstandigheden juist niet kon pushen: "In Oostenrijk hadden ze die koelingsproblemen en in Duitsland konden ze in de regen ook niet de limiet van de auto opzoeken."

"Vandaag (zondag, red.) denk ik echter dat Lewis er voor móést gaan met alles wat hij in zich had. Omdat ik ook alles gaf, was het des te duidelijker wat Mercedes als team kan."

Max Verstappen weet dat hij op waarde is geklopt en kan om die reden dan ook niet teleurgesteld zijn met 'maar' een tweede plaats: "Ik was niet heel teleurgesteld, hij was vandaag gewoon de snellere, zoveel was wel duidelijk."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Hongarije

De Grand Prix van Hongarije bleef door de tweestrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tot de laatste minuut spannend. De twee kemphanen reden briljant, in tegenstelling tot sommige anderen.

Bekijk het album

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez