Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen optimistisch: "Het ziet er erg goed uit voor 2019"

Met vijf podiumplaatsen op rij kende Max Verstappen een ijzersterk slot van het F1-seizoen 2018. De Red Bull-coureur hoopt die lijn door te kunnen trekken in 2019.

De eindsprint van Red Bull was indrukwekkend. Het team maakte grote progressie met de ontwikkeling van het chassis van de RB14. Met zeven podiumplaatsen in negen races scoorde Max Verstappen volop punten. De stijgende lijn hoopt de Nederlander in 2019 voort te zetten en de signalen vanuit de Red Bull-fabriek zijn positief. "Het ziet er allemaal erg goed uit, maar ik probeer altijd realistisch te zijn en wacht het rustig af. Allereerst moeten we een geweldige auto bouwen. Vervolgens moet de motor én betrouwbaar én krachtig zijn, waar ik wel vertrouwen in heb. Maar laten we eerst de wintertests afwachten en dan de balans opmaken", laat Verstappen weten op de officiële F1-site.

De ontwerpers en technici van zowel Red Bull als Honda werken vol gas aan de ontwikkeling van de nieuwe RB15. Door de nieuwe aerodynamische regels voor 2019 wacht er een nog grotere uitdaging voor het ontwerpteam. "We willen de ontwikkeling van de auto nog meer pushen, maar hebben de beschikking over een goede auto in de fabriek. Ze hebben erg hard gewerkt, maar ik weet zeker dat Ferrari en Mercedes ook niet stil zitten." Motorleverancier Honda moet een belangrijke rol gaan spelen in het succes van Red Bull. Verstappen kijkt uit naar de samenwerking met de Japanse motorleverancier. "Hopelijk kunnen we het momentum vasthouden in 2019 en bouwen we wederom een goede auto. Ik kijk erg naar de samenwerking met Honda en hopelijk kunnen we de volgende stap naar de top zetten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'