© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen over duwpartij: "Mensen hebben niet gehoord wat Ocon zei"

22 nov. 2018 15:10 Ruud Dimmers 5 reacties
Max Verstappen vond de ophef over de duwpartij met Esteban Ocon na afloop van de GP van Brazilië wat overdreven. Daarbij werd het incident volgens de Red Bull-coureur maar vanuit een kant belicht.

De emoties liepen in Brazilië hoog op, maar Max Verstappen neemt zichzelf niets kwalijk. De duwpartij met Esteban Ocon vindt de Nederlander niet het einde van de wereld.

"We zijn allemaal wel eens emotioneel en ik verloor net een zege. Ik was zelfs nog best kalm en dit had veel slechter af kunnen lopen. Een duwtje komt in iedere sport voor. Deze week zag ik het nog bij het voetballen. Wat verwachten mensen dan van mij? Moest ik hem een handje geven en bedanken? Ik verloor net de overwinning", blikt Verstappen terug bij de persconferentie waarbij Racingnews365 aanwezig was.

Volgens de Red Bull-coureur kregen de fans en media niet het hele incident mee. De camera's namen alleen de duwpartij waar, maar niemand kon horen wat er gezegd was. "Jullie hoorden niet wat er gezegd werd, maar als jullie de hele conversatie hoorden dan dachten jullie er wel anders over."

Verstappen wil niet ingaan op wat Ocon gezegd heeft. "Het gaat er niet meer om wat er gezegd is. Ik werd er behoorlijk pissig van toen ik hoorde wat hij zei. Ik had excuses van hem verwacht op dat moment. Na de race krijg je door de adrenaline misschien niet altijd het gewenste antwoord, maar we zijn geen robots."

De FIA legde Verstappen als sanctie voor de duwpartij een taakstraf van twee dagen op. Een overtrokken reactie vindt de Red Bull-coureur die niet weet wat hij moet gaan doen.

"Ik weet het echt niet. Dat gaan we met het team bespreken met de FIA. Of ik het er mee eens ben? Dat is niet relevant, want ik kan het toch niet veranderen. Ik vind de straf zelf wel te hard, maar we vinden vast een oplossing."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen