Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen over FIA-boete: "Ik hoop dat ze er lekker van uit eten gaan"

Max Verstappen kreeg in Brazilië een forse boete van de FIA na het aanraken van de bolide van Lewis Hamilton tijdens parc fermé. De Nederlander hoopt dat het veiligheidsorgaan geniet van de 50.000 euro die hij moet betalen.

Na afloop van de kwalificatie op Interlagos raakte Max Verstappen de achtervleugel van Lewis Hamilton aan, wat verboden is. De Nederlander kreeg er een forse boete voor en moet 50.000 euro betalen aan de FIA. De boete moet hij betalen uit eigen zak, al kan hij nog wel lachen om de situatie. "Het is een hoge boete, ik hoop dat ze er lekker van uit eten gaan", grapt de Nederlander voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Met heel veel wijn. Mooie, dure wijnen. Ze mogen mij anders ook wel uitnodigen, dan betaal ik dat ook wel."

Verstappen moet boete uit eigen zak betalen

Valtteri Bottas was na afloop van het incident wel benieuwd naar wie de boete van Verstappen gaat betalen. Hij vroeg de Nederlander wie de rekening van de FIA krijgt, Red Bull of de Nederlander. "Ik moet er zelf voor betalen", liet Verstappen weten. "Dus ja, wat minder FIFA-punten voor mij." Met de boete voor het aanraken van de bolide van Hamilton kwam Verstappen nog relatief goed weg. De Limburger had een zwaardere straf kunnen krijgen, bijvoorbeeld een gridstraf. Het ontlopen van zo'n straf gaf hem uiteindelijk P2 bij de sprintrace in Brazilië, wat hem twee WK-punten opleverde.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden