Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen over 'onterechte' bijnaam: "Was nooit Mad Max"

Max Verstappen wordt vaak liefkozend 'Mad Max' genoemd, een naam die hij dankt aan gewaagde inhaalacties. Toch is de Nederlander van mening dat die bijnaam nooit echt op hem van toepassing is geweest.

"Ik ben nooit 'Mad Max' geweest", zo pareert Max Verstappen zijn eigen bijnaam in gesprek met Reuters . "Ik was wel altijd Max, de man die altijd voor het hoogst haalbare voor het team ging."

Hoewel Max Verstappen naar eigen zeggen nooit 'mad' is geweest, erkent hij wel dat 'rookie-mistakes' tot het verleden dienen te behoren: "Ik begin aan mijn vijfde seizoen in de Formule 1. Ik kan me niet meer verschuilen achter mijn jeugdigheid, ik moet nu volwassenheid tonen." Verstappen denkt dat volwassenheid niet per se hoeft te betekenen dat hij op de baan minder agressief te werk gaat: "Als coureur zal ik niet veranderen. Ik zal nooit genoegen nemen met de tweede of derde plaats. Ik ben een winnaar en dus wil ik elke race die ik kan winnen. Ik zal er dus altijd voor blijven gaan." Het enige moment waarop de Red Bull-coureur mogelijk genoegen neemt met een tweede plaats is als hij om een kampioenschap vecht: "Maar zover is het nog niet gekomen, dus vooralsnog zal ik elke kans om een race te winnen grijpen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"