Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen overdonderd: "Ik weet niet wat ik ervan moet maken"

Max Verstappen gaf direct na de race al aan wat verrast te zijn door het grote gat naar Mercedes. Na alle festiviteiten op het podium klinkt hij nog steeds wat overdonderd: "Ik weet niet wat ik ervan moeten maken."

Verstappen win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het is ongelooflijk wat een snelheid we in de auto hadden", vertelt Max Verstappen in gesprek met Ziggo Sport. "Ik ben hier super tevreden mee. Eigenlijk hadden we op allebei de banden weinig problemen, dus ja, ik weet het niet. Ik weet niet wat ik ervan moet maken, maar het was gewoon heel goed."

Verstappen kreeg tijdens de race van Red Bull te horen dat er een snee gevonden was in zijn tweede setje banden. Dat is iets wat Verstappen tijdens de race zelf nog niet had gevoeld: "Nee, een snee voel je niet, niet als de bandenspanning daar niet onder te lijden heeft."

Het is voor de Nederlander gissen naar waar die snee vandaag komt: "Dit kan natuurlijk gebeuren. Ik heb geen idee waar het gebeurd is, maar her en der zijn er wat mensen van de baan gegaan, waardoor er misschien wat grind de baan op is gelegd."

Verstappen pakte voor het eerst de 'Grand Slam' door de pole, snelste raceronde én overwinning te pakken, maar dat doet hem niet zoveel: "Als we maar winnen, dat is het belangrijkste. We gaan het weer zien in Silverstone. We hebben natuurlijk een hele goede auto, maar daar moeten we wel altijd het potentieel uit zien te halen."

"Het zit natuurlijk dichtbij elkaar, ook in de kwalificatie, dus we moeten zorgen dat we er staan. Als we dat doen, dan hebben we het goede gevoel en het vertrouwen, dus hopelijk kan dat ook daar weer het geval zijn."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"