Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Verstappen overtreft persoonlijke doel Marko: "Want Ferrari doet alles fout!"

Red Bull-adviseur Helmut Marko rekent zich ondanks een ruime voorsprong in het wereldkampioenschap nog niet rijk. Ferrari kan nog proberen voor de titel te gaan, al moet het team dan wel stoppen met veel fouten te maken.

Helmut Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het doel voor Helmut Marko voor de zomerstop was een voorsprong van 50 punten in het coureurskampioenschap. Max Verstappen heeft met 80 punten meer dan voldaan aan de eisen van de Red Bull-adviseur, al is het nu geen tijd om te relaxen en er alvast van uit te gaan dat de wereldtitel binnen is.

Ferrari kan ondanks de achterstand nog altijd een gooi doen naar de titel, zo is Marko van mening. "We hebben nog negen races te gaan. Dat zijn nog 225 punten voor negen mogelijke overwinningen, plus een sprintrace en punten voor alle snelste ronden. Nee, nee, we kunnen nog lang niet achterover leunen", zegt hij bij OE24.

Het puntenvoordeel van Verstappen wordt vergeleken met de voorsprong van Niki Lauda in 1976, het jaar van zijn zware ongeluk in de F1. Marko legt uit dat het toentertijd James Hunt was die de wereldtitel won, ondanks de voorsprong van Lauda. "Maar goed, dat waren natuurlijk hele andere tijden. De veiligheidsmaatregelen nu zijn ook niet meer te vergelijken met toen."

Marko kritisch over prestaties van Ferrari

Dat Red Bull een ruime voorsprong heeft in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap is voor Marko geen verrassing. Hij heeft er een logische verklaring voor en wijst naar Ferrari. "Dat komt doordat ze bijna alles fout doen!"

"In Boedapest bijvoorbeeld kregen ze de banden niet in het juiste window en kozen ze ook nog voor de verkeerde pitstopstrategie", aldus de Red Bull-adviseur, die net als menig ander een debacle voor Ferrari zag in Hongarije.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1