Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen pakt twee extra prijzen aan einde F1-seizoen

Max Verstappen schreef tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi voor de 54e keer een overwinning bij op zijn erelijst. De Nederlander sleepte als kers op de taart nóg twee extra prijzen binnen na een magnifiek seizoen.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DHL Motorsports

De cijfers van Max Verstappen liegen er niet om in 2023. De Red Bull-coureur won negentien Grands Prix, werd voor de derde keer op rij wereldkampioen en haalde record na record binnen. In Abu Dhabi kreeg Verstappen het voor elkaar om de magische barrière van 1.000 rondjes aan de leiding te doorbreken, maar daar hield het niet op. Hij krijgt nog twee prijzen uitgereikt.

Verstappen heeft dit seizoen namelijk ook de meeste snelste rondes gereden tijdens een race, negen om precies te zijn. Dat klassement werd geen moment spannend, want Lewis Hamilton staat tweede in dat rijtje met vier snelste racerondes. Sergio Perez kwam in de andere Red Bull niet verder dan twee stuks. Voor Verstappen betekent het dat hij nog een extra award ontving.

Bekijk hieronder hoe Verstappen de award uitgereikt kreeg. De tekst gaat daarna verder.

Polepositions

Ook de poleposition-award is voor de 26-jarige Nederlander, want Verstappen pakte maar liefst twaalf keer de eerste plaats in de kwalificatie. Charles Leclerc kwam nog het dichtste bij met vijf stuks, al toont dat grote verschil nog maar eens aan hoe dominant Verstappen was.

Bekijk hieronder hoe Verstappen in het zonnetje werd gezet. Daarna vind je een overzicht van het aantal polepositions per coureur in 2023.

Aantal polepositions per coureur in 2023

Coureur Aantal polepositions
Max Verstappen 12
Charles Leclerc 5
Sergio Perez 2
Carlos Sainz 2
Lewis Hamilton 1

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training