Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen plaatst vraagtekens bij Mercedes-vleugel: "Iets geeft ze meer topsnelheid"

Max Verstappen vermoedt nog steeds dat er iets aan de hand is met de achtervleugel van de Mercedes-bolide. Na afloop van de sprintkwalificatie in Brazilië plaatst de Nederlander zijn vraagtekens bij het onderdeel en de verbeterde prestaties op het lange rechte stuk.

De achtervleugel van de Mercedes-bolide van Lewis Hamilton was het gesprek van de dag in Brazilië. De titelrivaal van Max Verstappen werd teruggezet naar de twintigste plaats bij de sprintkwalificatie nadat de FIA oordeelde dat de achtervleugel niet voldeed aan de technische reglementen. Verstappen denkt echter dat er nog steeds iets niet klopt bij de achtervleugel van de concurrent. "We hebben onze vermoedens dat daar iets mee aan de hand is", verklaart de Limburger na afloop van de sprintkwalificatie bij Sky Sports . Verstappen vermoedt dat het te maken heeft met de draagsteun van de achtervleugel in combinatie met die bovenste ligger. "We moesten daar eerder dit jaar allemaal iets aan veranderen. Ik denk dat er iets gaande is met de het bovenste vleugelelement dat openklapt en hen meer topsnelheid geeft."

Verstappen ziet meer topsnelheid bij Mercedes

Op het lange rechte stuk heeft Mercedes ineens wat gevonden, zo ziet Verstappen. "Iets geeft ze meer topsnelheid, als we naar de achtervleugel kijken is daar zeker wat mee gebeurd", herhaalt hij. Hamilton had in de sprintrace een aanzienlijk voordeel op de lange rechte stukken, de titelrivaal van Verstappen kon vanaf P20 naar de vijfde plaats rijden. Eerder op zaterdag werd al bekend dat Red Bull vraagtekens plaatst bij de achtervleugel van Mercedes. Een delegatie van onder andere topontwerper Adrian Newey stapte naar de FIA om duidelijkheid te vragen over het onderdeel bij de bolide van de Duitse concurrent.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"