Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen plaatst vraagtekens bij uitgedeelde F1-straffen

Max Verstappen kwam in Oostenrijk in een aanvaring met Lando Norris terecht. Norris vond dat Verstappen te veel en te vaak bewoog onder het remmen, al zag Verstappen dat zelf niet zo. Volgens de Nederlander kleven er sowieso teveel regels aan de hedendaagse autosport.

XPB 1290100 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

'Moving under braking'. Het werd in Oostenrijk een enorm onderwerp nadat Max Verstappen en Lando Norris elkaar in de eindfase van de race raakten. Verschillende coureurs spraken zich uit om wat meer duidelijkheid in de regels te krijgen over wat nu wel en niet is toegestaan als verdedigende partij. Max Verstappen is het hier absoluut niet mee eens.

"Ik vind dat we al veel te veel regels hebben voor alle aspecten van het racen," aldus een zeer uitgesproken Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ben van mening dat het dat alleen maar moeilijker gaat maken. Je krijgt altijd een menselijke reactie, wanneer mensen aan de binnen- of buitenkant terecht komen. Dat gebeurt niet alleen bij mij, maar bij iedereen. Het gebeurde bijvoorbeeld ook op de zaterdag, dus ja..."

"Kijk alleen al naar de regels van zeg tien, vijftien jaar geleden. Sindsdien zijn er zoveel nieuwe regels bijgekomen. Dat is blijkbaar de wereld waarin we tegenwoordig leven", aldus Verstappen. Wel wil de Nederlander nog een lans breken voor Lando Norris. De Brit kreeg na een mislukte aanval een tijdstraf voor track limits. Het is iets waar de stewards minder zwart wit naar moeten kijken volgens Verstappen: "Dat is opnieuw een beslissing die de stewards maken. Die straf is nogal een vreemd geval. Ik denk wel dat je daar over moet kunnen discussiëren, maar of er echt iets gaat veranderen, dat betwijfel ik. Ik ga het ook niet bespreken (in de rijdersbriefing red.), want ook al krijg je hier een straf voor, er zijn veel ergere dingen gebeurd in het verleden met mensen die geen ruimte laten. Ik ben het ook nog steeds niet eens met mijn straf van tien seconden, maar zoals ik eerder al zei, mijn vriendschap met Lando is belangrijker dan de uitkomst van dat weekend."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership