Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen pleit voor extra DRS-zone in Imola

Als het aan Max Verstappen ligt, dan wordt er een tweede DRS-zone toegevoegd aan het circuit waar deze zondag de Grand Prix van Emilia-Romagna wordt verreden. De Red Bull-coureur denkt dat dat makkelijk kan en dat het tegelijkertijd voor meer spektakel zorgt.

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari kan makkelijk een tweede DRS-zone herbergen, zo denkt Max Verstappen als hij daar door RacingNews365 naar wordt gevraagd. De Nederlander is van mening dat er tussen bocht vijftien en zeventien makkelijk nog een tweede zone kan worden toegevoegd, wat garant zou kunnen staan voor meer spektakel. Check hieronder de circuitmap, daaronder gaat het artikel verder.

Momenteel is het 'zeer lastig' om in te halen op Imola, zo oordeelt de Nederlander over het circuit dat over slechts één DRS-zone beschikt. Die ligt op het lange, rechte stuk onderweg naar de eerste chicane. In aanloop naar de 2021-editie van de Grand Prix van Emilia-Romagna werd deze DRS-zone verlengd, maar dat zal volgens de Red Bull-coureur weinig verschil gaan maken tijdens de race. "Een tweede DRS-zone zou ervoor zorgen dat je op weg naar de twee laatste bochten wat dichter op je concurrent kan komen, want je verliest in de laatste twee bochten zo veel tijd, dat je zelfs met DRS niet op tijd een inhaalactie kan plaatsen in bocht één. Dat is een erg nauwe en snelle bocht, dus het is lastig om daar diep in te remmen. De langere DRS-zone voor dit jaar zal dus niet heel veel helpen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"