Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen positief en negatief verrast door Red Bull

Voor Max Verstappen was de vrijdag in Bahrein een dag met twee gezichten. Hij blikt terug op de trainingsdag, die slecht begon maar beter eindigde.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen was het een wisselvallige vrijdag. Hij begon de dag tegenvallend, maar uiteindelijk was hij toch wel een van de besten. De Nederlander blikt in gesprek met de media terug op zijn vrijdag in Bahrein.

"We hadden een lastig begin van de dag", zo geeft hij toe. In VT1 was hij namelijk niet heel snel en ook langzamer dan teamgenoot Sergio Perez. "De eerste vrije training was heel slecht, want we konden geen goede balans vinden. Dat was raar, want tijdens de testdagen zaten we altijd dicht bij een goede balans, wat we ook deden. Misschien ging niet alles geweldig tijdens de testdagen, maar we zaten er nooit ver vanaf."

"Een paar dingen die we dus beter moeten begrijpen", concludeert Max. "Ook aan het begin van VT2 ging het wat lastig, maar bij de laatste snelle run was de ronde niet slecht, ook al hadden we tot aan dat moment nog geen goed referentiepunt en nog geen vertrouwen. Alles kwam wat meer samen."

Positief verrast

In eerste instantie werd Verstappen dus negatief verrast, maar in het slot van VT2 kwam daar dan toch een positieve verrassing.

"De longrun verraste me, na alle veranderingen die we hadden gemaakt. De pace die we hadden was niet slecht en de auto voelde niet slecht aan. We moeten het ritme opnieuw vinden in de auto en wennen aan de manier waarop deze verschilt tussen de korte en de lange runs."

"De dag begon dus lastig, maar we zijn daarna wel de goede kant op gegaan. Aan het einde zag het er veel beter uit", aldus Max.

Aston Martin

Aan het einde van de vrijdagse rit stond niet Verstappen, maar Fernando Alonso namens Aston Martin bovenaan het scorebord. Dat kwam voor Max niet als een verrassing, maar hij denkt wel dat Red Bull weer terug kan slaan als ze hun problemen op weten te lossen.

"Aston Martin is snel! Dat hadden we tijdens de testdagen al gezien. Ze hebben een goede dag gehad en wij hebben nog wat werk aan de winkel. We weten dat we een heel competitieve bolide hebben, maar we moeten alle puzzelstukjes nog op hun plek krijgen."

"Als ik me weer blij voel in de auto en kan pushen over een ronde, dan zijn we heel goed, maar we moeten oppassen dat de auto voor de lange run dan ook in het goede werkvenster blijft", zo sluit hij met een waarschuwing af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?