Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen praat openhartig over relatie met Perez: "Mensen zien dat niet van me"

Max Verstappen en Sergio Perez zijn nog altijd goede teamgenoten, maar in de slotfase van de GP van Brazilië leek dat even voorbij te zijn. Dat valt wel mee, zo legt Verstappen openhartig uit na afloop van het F1-seizoen.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de slotfase van de Grand Prix van Brazilië moest Max Verstappen teamgenoot Sergio Perez aan zich voorbij laten gaan, maar dit weigerde hij. Er gaan sterke geruchten de rondte dat de Nederlander dit deed als reactie op een opzettelijke crash van Perez in Monaco, maar zelf wil Verstappen daar niet op ingaan.

Wel lieten de Red Bull-rijders weten dat de twee nog altijd goede teamgenoten zijn en dat er niks meer aan de hand is. Na afloop van het Formule 1-seizoen blikt Verstappen met Amber Brantsen in Viaplay Max Verstappen: Picture Perfect uitgebreid terug op het F1-seizoen. Natuurlijk kwam ook de relatie met Perez ter sprake. Is de F1 een teamsport of toch een individuele sport? "Een teamsport. Ja", aldus Max.

"Uiteindelijk werken er toch heel veel mensen in de fabriek en op het circuit zelf aan jouw auto. Alles moet voorbereid worden en uiteindelijk zijn het twee auto's. Je wilt als team met beide auto's zo veel mogelijk punten scoren. Dus ja, het is absoluut een teamsport. Ik zit alleen in de auto, maar er komt heel veel bij kijken."

De relatie met Perez is volgens de Limburger onveranderd. "Heel goed is de relatie, absoluut. Hetzelfde altijd." Als Brantsen een foto laat zien van Perez' overwinning in Monaco, kan Verstappen een lach niet verbergen. "Wel een leuke foto in Monaco er bij! Doen jullie goed!"

Terugblikkend op de kwalificatie in Monaco, daar waar Perez mogelijk opzettelijk crashte, wil Verstappen nog steeds weinig woorden kwijt over het onderwerp. "Ik denk dat als ik dat zou uitleggen, men het nog steeds niet snapt. Mensen zien ook gewoon niet wat er achter de schermen gebeurt over een heel seizoen. Op een of andere manier denken mensen dat ik geen teamspeler ben."

Teamspeler Verstappen

Die teamspeler is hij echter wel, zo benadrukt Verstappen. "Ik ben altijd heel erg open. Mensen zien dat misschien niet, maar gedurende het seizoen: iedereen is bezig met zijn set-up en ik denk dat ik samen met GP (race-engineer Gianpiero Lambiase, red.) en de mensen om me heen heel goed ben. We kunnen de juiste richting vinden en meestal wordt dat overgenomen aan de andere kant", zegt hij, doelend op Perez en zijn kant van de garage.

"Maar dat zien mensen niet. Dat hoeft ook niet, maar dat soort dingen wegen ook mee in het teamverband en uiteindelijk denk ik er toch aan om als team als beste voor de dag te komen. Allebei de auto's moeten goed zijn. Ik hou nooit wat achter en ben heel erg open. Op een of andere manier krijgen mensen dat niet mee of snappen ze het niet. Dat kan, maar dat is dan maar zo."

Ook snijdt Brantsen het onderwerp aan over recente negatieve uitlatingen van 'fans', zoals boegeroep en zelfs bedreigingen op sociale media. Doet het Verstappen wat? "Richting mij niet", zegt hij zonder twijfel. "Kijk, als mensen het er niet mee eens zijn of ze moeten er niet, dan is dat prima. Ik hoop dat ze er slecht van slapen."

"Maar als ze naar mijn familie toe gaan, dan vind ik dat wel een probleem. Ik kan alles makkelijk van me afzetten. Mensen die boos zijn op mij of wat dan ook, die snappen het gewoon niet. Maar als ze naar m'n zusje, moeder of vriendin gaan en daar dreigende berichten bij komen, dan vind ik dat te ver gaan."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"