Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen prijst én waarschuwt F1: "Dit mogen we niet uit de hand laten lopen"

Max Verstappen begrijpt de nieuwe reglementen in de Formule 1 en looft het verbeterde inhaalspektakel, maar ziet wel een gevaar in de nieuwe regels. De auto's worden nu wel heel zwaar.

Verstappen USA United States 2022 RB18
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf 2022 geldt er een nieuw pakket aan technische reglementen in de Formule 1. De auto's werden volgens nieuwe eisen ontworpen om het F1-spektakel groter te maken. Minder 'vuile lucht' achter de auto's moest er voor zorgen dat de bolides elkaar beter konden volgen en zo elkaar beter in kunnen halen.

Na het eerste seizoen met de nieuwe generatie F1-bolides is er inderdaad verbetering te zien en is het aantal inhaalacties flink gestegen. Max Verstappen, die in het 'nieuwe tijdperk' van de koningsklasse zijn tweede titel veroverde, is ook tevreden. Toch zijn er volgens de Nederlander een aantal verbeterpunten.

"Ik zou graag wat comfortabeler in de auto zitten tijdens het rijden", legt hij uit bij het Duitse Auto, Motor und Sport. "Zoals de reglementen nu zijn, is de auto erg stijf. Je voelt daardoor elke hobbel in de weg, waardoor het rijden op stratencircuits en over de kerbstones niet zo leuk is als het vroeger was."

Verstappen waarschuwt voor zware F1-bolides

De tweevoudig wereldkampioen begrijpt volledig dat de Formule 1 in moest grijpen om het inhaalspektakel in de koningsklasse te vergroten. "We moesten naar mijn mening wel iets doen. Met de oude auto's was het echt heel lastig om de voorligger te volgen", weet ook Verstappen, die voor zijn dominante jaar vaak genoeg achter bijvoorbeeld een Mercedes-wagen reed.

Nu gaat het beter, al kan het nóg beter. "De Formule 1 is de goede kant op gegaan met de reglementswijzigingen, maar natuurlijk is er nog verbetering mogelijk. Zoals het effect van een slipstream bijvoorbeeld. En ik zou er ook voor zorgen dat de auto's niet te zwaar worden. Dat mogen we niet uit de hand laten lopen, want dit gaat de verkeerde kant op..."

Gelukkig lijken de gebeden van Verstappen te worden verhoord.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez