Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen prijst F1-debutant Bearman de hemel in: "Dan doe je het echt fantastisch"

Oliver Bearman maakte op zaterdag zijn Formule 1-racedebuut. En dat deed hij met verve. Vanaf P11 reed hij naar P7. Precies genoeg om een ijzersterke indruk op Max Verstappen te maken.

Bearman Zhou
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De race is al even voorbij als de camera's van Viaplay opmerken dat Max Verstappen en kersverse F1-debutant Oliver Bearman samen na staan te praten. De Ferrari-coureur moest last minute invallen voor de door een blindedarmontsteking gevelde Carlos Sainz. Een training en een zeer degelijke kwalificatie (P11) later mocht hij al op voor zijn eerste race.

Vanaf de elfde startplek reed Bearman een zeer degelijke race, met een aantal prima acties. Hij eindigde uiteindelijk op P7, voor bijvoorbeeld Lando Norris en Lewis Hamilton. De jonge Brit kon niet meer dan tevreden zijn, zo oordeelt Verstappen. "Ja, wat een prestatie, fantastisch! Ik had het al tegen een paar mensen in mijn team gezegd, dat als hij net buiten de top zes zou eindigen, hij het echt fantastisch zou doen. Echt een prima resultaat."

"Zeker op deze baan. Je kent de auto totaal niet, dan kan je er niet meer van maken. Echt top!", aldus de regerend wereldkampioen.

Check hieronder het interview met Verstappen
.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"