Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen prijst Red Bull de hemel in na comeback: "Het zag er niet goed uit"

Max Verstappen eindigde op de tweede plaats in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander leek een lastige race tegemoet te gaan, maar was in de laatste stint ineens de snelste man op de baan en kwam net tekort om Lewis Hamilton te verslaan. Verstappen kan leven met P2.

Verstappen race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Groot-Brittannië draaide door wisselvallige omstandigheden uit op een spektakelstuk. Max Verstappen kon in de openingsfase én de regen het tempo niet volgen, maar streed door goede strategische calls toch nog om de overwinning. Op hards opende Verstappen vol de aanval en moest hij uiteindelijk alleen Lewis Hamilton voor zich dulden. De 26-jarige Red Bull-coureur is tevreden.

"We hadden de snelheid niet en vielen langzaam terug op belangrijke momenten", vertelt Verstappen. "Het zag er niet goed uit en ik vroeg me al af of we op de vijfde of zesde plaats zouden eindigen. We hebben echter de juiste keuzes gemaakt door van de slicks naar de inters te gaan en andersom. We gingen in de juiste ronden naar binnen en het hielp ook dat het team in de slotfase voor hards koos. Daardoor zijn we op de tweede plaats geëindigd, dus het had veel slechter uit kunnen pakken. Ik ben blij dat we op het podium staan."

Verstappen beaamt dat het lastig was in de regen. "Ik viel al terug toen het voor het eerst begon te regenen. Ik worstelde om grip te vinden en wilde niet te veel risico's nemen, want ik zag dat de coureurs voor mij er echt voor gingen. Het ging erom dat ik de auto op de baan hield, maar dat was lastig. Toen de regen begon door te zetten, wist je dat je naar de intermediates moest switchen en de band zo lang mogelijk in leven moest houden. Ineens kwam de zon alleen weer door en begon de baan snel op te drogen. Je voelt je dan nog goed op de inters, maar moet op een gegeven moment wel gokken. Gelukkig pakte dat goed uit." 

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'