Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen prijst zijn Red Bull-bolide na overtuigende pole: "Hij lag op rails"

Max Verstappen start de GP van Spanje op pole, nadat hij overtuigend de snelste tijd neerzette op zaterdag. Dat deed hij terwijl vele van zijn rivalen door het ijs zakten.

Niemand kon er op zaterdagmiddag tippen aan Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje. De Nederlander pakte een halve seconde op zijn rivalen, en brak een tot dan toe nog snellere ronde zelfs af, aangezien niemand hem meer kon verslaan.

Na afloop is Verstappen zeer tevreden, logischerwijs. "Het zag er makkelijk uit vandaag!", roept interviewer Marc Gene direct na de kwalificatie. Er verschijnt een glimlach op het gezicht van de regerend F1-kampioen.

"De auto was heel goed! De kwalificatie startte wat lastig vanwege het weer, maar zodra het droger werd lag de wagen op rails. Het was geweldig om in de auto te rijden vandaag."

Herinneringen

In 2016 won Verstappen zijn eerste GP in Spanje. Vorig jaar voegde hij er een tweede zege op Spaanse grond aan toe. Volgt nummer drie morgen? Max hoopt van wel.

"Ik hou van Barcelona, het circuit en de fans. Ik heb hier veel mooie herinneringen. Hopelijk kunnen we er daar op zondag weer een aan toe voegen", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"