Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen: "Probeer me niet te veranderen, dat lukt toch niet"

Max Verstappen rijdt na een op zijn zachtst gezegd turbulent begin van het seizoen momenteel op de toppen van zijn kunnen. De geluiden over dat hij zijn rijstijl aan zou moeten passen zijn verstomd, maar waren altijd al aan dovemansoren gericht.

Op een evenement georganiseerd door Red Bull's brandstofleverancier ExxonMobil blikt Max Verstappen in gesprek met ESPN nog eens terug op het begin van het seizoen. Hij maakte enkele fouten, wat hem op veel kritiek kwam te staan. Terugblikkend geeft hij aan dat hij die foutjes waarschijnlijk niet gemaakt had als Red Bull wat competitiever was geweest.

"Als ik met een auto zou hebben gereden die goed genoeg was om voor het kampioenschap te vechten, dan had ik niet de hele tijd 102, 103 procent hoeven te geven. Ik zocht de limiet op en ging er overheen, puur omdat ik alles uit die auto wilde halen. Soms pakte dat echter verkeerd uit."

De foutjes kwamen Max Verstappen op kritiek te staan. Hij zou onstuimig zijn en dus zijn rijstijl moeten aanpassen. Die geluiden ging bij Verstappen het ene oor in en het andere weer uit: "Het meeste wat ik hoorde, was sowieso onredelijk. Op een gegeven moment ben je het wel echt beu, ik weet immers wat ik kan en ik wist dat het goed zou komen, ook als ik niks zou veranderen."

"Mensen doen er dan ook goed aan niet meer te roepen dat ik iets moet aanpassen. Het gebeurt toch niet. Ik ben op een bepaalde manier grootgebracht in de autosport en dat haal je er niet meer uit. Bovendien hoor ik ook nooit iemand zeggen dat bijvoorbeeld Sebastian Vettel iets moet veranderen, terwijl hij als meervoudig kampioen toch ook de nodig fouten maakt."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak