Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen profiteert dankbaar van miskleun Ferrari: "Anders stond ik achter ze"

Een vijfde plaats leek voor Max Verstappen het maximaal haalbare tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan, maar regen en Ferrari hielpen een handje.

Het hele weekend was Verstappen niet snel genoeg om de Mercedessen bij te houden en ook Ferrari was ogenschijnlijk sneller. De Italianen verprutsten hun kwalificatie door in Q3 eerst op intermediates de band op te gaan. Toen Vettel en Raikkonen hun run op droogweerbanden aflegden was de baan te vochtig om nog mee te strijden voor de pole.

"We hebben in Q3 de juiste tactiek gehanteerd. Normaal gesproken was Ferrari sneller en stond ik achter ze. Het zou erg lastig zijn geweest om ze te verslaan", erkent Verstappen eerlijk. "Ik had dan ook niet verwacht om mezelf als derde te kwalificeren, maar dit geeft ons een goede kans voor de race." "Je moet optimaal profiteren van de fouten van anderen en dat hebben we wel gedaan. Ik wachtte bewust iets langer om de baan op te gaan en zag meteen dat het niet nat genoeg was voor intermediates." Verstappen finishte in 2016 en 2017 als tweede tijdens de Grand Prix van Japan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'