Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert balend op crash Perez

Max Verstappen is kort maar krachtig als hij naar de crash van Sergio Perez wordt gevraagd. Het is niet best voor het team.

Sergio Perez had er na de kwalificatie flink de pee in, want hij was gecrasht in Q1. Daardoor start hij zondag vanaf P20. Hij vindt het jammer voor zijn team. "We hadden vandaag een kans kunnen maken op pole, maar ik heb mijn niveau niet gehaald. Daarom sta ik hier nu zo." "Het spijt me zo voor het team, want ze hebben er zoveel energie in gestopt, in de voorbereiding. Om zo iedereen teleur te stellen, is niet eerlijk naar mijn team toe. Ik ben heel teleurgesteld in mezelf. Het wordt een onmogelijke race zondag."

Verstappen reageert

Ook Verstappen had het liever anders gezien. "Dit is niet fijn voor het team. Nu staat een auto vooraan, de andere achteraan. Als team wil je altijd punten scoren voor het kampioenschap. Dat is natuurlijk niet ideaal." Gevraagd of hij, wetende dat Perez op P20 zou starten, anders Q3 in ging, zegt Verstappen dat dat niet het geval was. "Ik start altijd liever eerste dan vijfde. Nee, het zit niet in mijn hoofd. Voor mij gaat het automatisch. Hopelijk kan ik elke race minimaal zeven punten uitlopen, dat is het doel, dus dat Checo crasht is jammer voor het team." Gevraagd wat er voor Checo wat mogelijk is in de race, vreest Verstappen het ergste. "Met deze nieuwe auto's wordt het niet makkelijk. Een beetje naar voren kan wel, maar dan kom je op P13, P14 uit. Tenzij je iets met de strategie kan doen, maar dat is altijd heel lastig."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"