Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert fel op uitspraken directeur GP Groot-Brittannië

Stuart Pringle, de directeur van de Grand Prix van Groot-Brittannië, claimde dat de kaartverkoop terugloopt door de dominantie van Max Verstappen. De coureur reageert fel.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Uitspraken rond de kaartverkoop voor de Grand Prix van Groot-Brittannië houden de gemoederen flink bezig. Stuart Pringle, de directeur van de GP op Silverstone, claimde namelijk dat de dominantie van Max Verstappen en Red Bull ervoor zorgt dat het raceweekend nog niet uitverkocht is.

Pringle zei het volgende tegenover Autosport: "Als er een grote kans is op dezelfde winnaar en zo het gevaar uit de sport wordt gehaald, haalt dat de scherpe kantjes eraf. Vorig jaar was er veel herhaling in de zin dat één team domineerde en dit seizoen ging op dezelfde manier van start. De dingen veranderen nu misschien. Ik erken dat we een aantal jaren hebben gehad waarin een Britse coureur het kampioenschap domineerde en dat vonden we als Britse promotor niet zo erg! Maar het is zeker een stuk moeilijker geworden nu Red Bull domineert."

Verstappen wordt in Spanje met de uitspraken geconfronteerd en heeft op zijn beurt een felle reactie in huis. "Ik denk niet dat het mijn fout is. Het Formule 1-seizoen is erg leuk, want heel wat teams vechten op dit moment om de overwinning. Als een promotor de stoeltjes niet kan vullen en iemand anders daar de schuld van geeft, moeten ze eerst in de spiegel kijken om te ontdekken wat ze fout doen. Op andere plaatsen worden de stoeltjes namelijk vrij makkelijk gevuld."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership