Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op bijzondere suggestie Hamilton vanwege Red Bull-voordeel

Max Verstappen reageerde op de persdag in Oostenrijk op een opmerkelijke suggestie van Lewis Hamilton, waarbij de Brit voorstelt dat de FIA een begindatum instent waarop Formule 1-teams pas mogen starten met de auto voor het volgende seizoen.

De suggestie van Lewis Hamilton werd niet zomaar de wereld in gebracht. Red Bull domineert het huidige Formule 1-seizoen keihard en dat biedt het team van Max Verstappen en Sergio Perez de luxe om een deel van de focus alvast te verschuiven naar het volgende seizoen in 2024. Op papier heeft Red Bull dus ook al een voorsprong opgebouwd voor het volgende jaar, waardoor er een redelijke kans bestaat dat het Oostenrijkse topteam opnieuw een sterk seizoen beleeft. Hamilton ziet dat niet zo zitten en gaf een bijzondere suggestie om dat voordeel tegen te gaan: een startdatum voor de ontwikkeling van de auto voor het volgende seizoen.

Voor de startdatum zouden de teams zich dan niet bezig mogen houden met de ontwikkelingen voor het daaropvolgende F1-seizoen. Op de mediadag voor de Grand Prix van Oostenrijk werd Verstappen gevraagd naar Hamilton's suggestie om het 'oneerlijke voordeel' van Red Bull tegen te gaan, maar zijn antwoord was even kort als krachtig. "Het leven is soms ook oneerlijk, niet alleen F1." "Er zijn genoeg dingen oneerlijk, dus daar moeten we dan maar gewoon mee dealen", aldus de Red Bull-rijder, die overduidelijk niet achter de suggestie van Hamilton staat.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje