Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op discussie beste coureur ter wereld

Wie is er toch de betere autocoureur: Max Verstappen of Kyle Larson? De NASCAR-kampioen van 2021 is ervan overtuigd dat hij de betere coureur is. Max Verstappen reageerde twee maanden geleden al op de discussie over wie de beste coureur in de autosport is.

Verstappen Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik denk dat ik als allround-coureur beter ben dan hij. Ik kan waarschijnlijk met geen mogelijkheid een Formule 1-race winnen in Monaco, maar ik denk dat ik meer kans maak met wat hij doet dan hij met wat ik doe. Dat geeft me het vertrouwen dat ik weet dat ik beter ben dan hij. Misschien niet in een IndyCar of Formule 1-auto, maar dat is één discipline. Ik denk dat ik hem in alle andere disciplines zou verslaan. Dat kun je citeren." Dat zei de NASCAR-kampioen van 2021, Kyle Larson. Hij is ervan overtuigd dat hij beter is dan Max Verstappen.

Maar Verstappen reageerde twee maanden geleden al op de discussie over wie de beste coureur in de autosport is. "Eerlijk gezegd denk ik dat ik eerst moet zeggen dat we dat debat niet moeten voeren. Want iedereen is goed op zijn eigen manier", zo begint de drievoudig wereldkampioen in de F1 zijn verhaal in gesprek met Red Bull Sim Creator Ashley Kalita tijdens de Grand Prix van Spanje. "Ik zou niet goed zijn op een onverharde ondergrond. Misschien als ik zou oefenen? Ik weet het niet. Want ik denk dat een goede coureur uiteindelijk vrij snel dingen oppikt." 

"Ik vind dat het ook afhangt van waar je mee bent opgegroeid. Voor mij zijn waarschijnlijk karten en F1 natuurlijker dan het racen op een onverharde ondergrond. Ik heb op dit moment geen idee hoe ik dat moet doen. Maar ik heb een beetje rally gereden op open velden en dat vond ik erg leuk. Maar word ik er echt goed in? Ik weet het niet, ik vond het begin een goede start."

"Maar er is nog zoveel te leren en je moet leren van de beste mensen in die raceklasse. Alleen zo kun je echt heel goed worden. Zo zijn wij ook opgegroeid. Je leert van betere mensen die ervaring hebben en zo kom je verder. Daarom is dit debat van: deze jongen is beter dan de ander... Je weet het niet, iedereen is goed op zijn eigen manier. En ik vind het heel cool om mensen met veel verschillende dingen te zien racen en er goed in te zijn. Ik heb veel respect voor andere coureurs en ik race met veel verschillende dingen."

Ook interessant:

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull