Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op geruchten over 'verborgen Red Bull-snelheid'

Nadat Max Verstappen in Hongarije met ruim een halve minuut voorsprong de race won, was menig concurrent er van overtuigd dat Red Bull nog flink wat snelheid achter de hand heeft gehouden. Vooral na een razendsnelle ronde tijdens een van zijn stints.

Op de Hungaroring zegevierde Max Verstappen met een ongelooflijke marge van bijna 34 seconden op de nummer twee in de race, Lando Norris. Een onverwachte wending na een minder sterke kwalificatie van Red Bull een dag eerder: Lewis Hamilton pakte poleposition en Verstappen moest vanaf de tweede plaats starten. Geen enkel probleem, dat bleek wel. Vlak na de start lag de Nederlander aan de leiding en breidde hij geleidelijk aan het gat naar de nummer twee steeds verder uit. Vooral na een pitstop later in de race imponeerde hij met een razendsnelle ronde, ruim een seconde sneller dan de snelste tijd van de race daarvoor. Was dit de verborgen snelheid van de RB19? Zat Verstappen de hele race nog wat te sparen? Nee hoor, zo legt hij op het circuit van Spa-Francorchamps uit aan de aanwezige media, waaronder RacingNews365 . De performance wordt niet achtergelaten, maar gewoon gemanaged: "Als je de hele tijd razendsnel rijdt, dan gaan je banden er gewoon aan. Je bent de hele race op je pace aan het letten. Vraag dat maar aan anderen, want iedereen rijdt zo." "Als je de hele tijd dit soort ronden probeert te rijden, dan moet je snel weer een pitstop maken voor een nieuw setje banden", aldus Verstappen, die geruchten over 'verborgen Red Bull-snelheid' naar de prullenbak verwijst.

Gigantisch gat niet saai voor Verstappen

Zoals de Limburger wel vaker heeft laten weten, vindt hij winnen met een grote voorsprong geen enkel probleem. Tuurlijk, keihard strijden voor de overwinning is ook leuk voor de regerend wereldkampioen, maar nodig is dat absoluut niet. "Ik hou er van om in m'n eentje rond te rijden. Misschien is dat voor de sport iets minder leuk, maar wij proberen altijd het gat uit te breiden. Dat is het doel." "Racen tegen anderen vind ik ook niet erg, maar dat heb ik al vaak genoeg gedaan in mijn leven. Dat hoef ik echt niet in alle races mee te maken", aldus de WK-leider van het huidige Formule 1-kampioenschap.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"