Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op Hamilton-soap en FIA-onderzoek

Max Verstappen mag zichzelf wereldkampioen noemen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de laatste race gebeurde er van alles, waardoor er veel te doen was om zijn titel. De Red Bull-coureur ligt er echter totaal niet van wakker

Max Verstappen mag zichzelf inmiddels al bijna twee maanden Formule 1-wereldkampioen noemen. Sindsdien ging hij lekker op vakantie, deed hij mee aan twee 24-uurs simraces en begon hij weer met trainen, maar op de achtergrond was iedereen nog steeds bezig met de manier waarop de Nederlander zijn titel won. In Abu Dhabi was er namelijk veel ophef, nadat Hamilton de hele race ver voor lag maar door een controversiële safety car (en vooral de manier waarop deze weer van de baan verdween) toch nog de race en dus de titel verloor aan Max Verstappen. In gesprek met The Guardian blikt Verstappen nog een keer terug op die zondag op het Yas Marina Circuit.

Klap voor Hamilton hoeft niet hard te zijn

Alhoewel de manier waarop ongetwijfeld pijn deed bij Hamilton, denkt Verstappen dat het andersom erger was geweest als hij op die manier een titel had verloren. "Het is lastig om mezelf in zijn schoenen te zetten, want ik ben geen zevenvoudig wereldkampioen." "Als je dat bent, dan doet het wat minder pijn dan wanneer je vecht om je eerste titel en in de laatste ronde van de laatste race verliest", oordeelt Verstappen, die denkt dat Hamilton veel hoop kan putten uit zijn zeven titels, ook al miste hij de achtste op een haar na. "Als je dan terugkijkt op die zeven die je al hebt, dan is het zo slecht nog niet, toch?"

Verstappen: "Ik verdiende de titel"

Sinds die twaalfde december is er in het wereldje veel rumoer. Vooral over de positie van Michael Masi wordt veel gespeculeerd, maar ook de manier waarop de FIA te werk gaat in de Formule 1 ligt onder een vergrootglas. Momenteel wordt er een groot onderzoek uitgevoerd, waarbij alle gebeurtenissen in Abu Dhabi eens goed tegen het licht worden gehouden. Volgens Verstappen is het heel simpel: "Ze kunnen niets (tegen mijn wereldtitel, red.) doen", is hij stellig, waarna hij gevraagd wordt of hij denkt dat zijn titel overschaduwd wordt door alle controverse omtrent het gevecht tussen hem en Hamilton. "Absoluut niet. Ik heb een heel goed seizoen gehad en ik denk dat ik de titel echt verdiende." "Ik ben ook heel ongelukkig geweest", vervolgt de Limburger. "Men herinnert altijd de laatste race, maar als je naar het seizoen als een geheel kijkt, dan had de titelstrijd al veel eerder beslist moeten zijn", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"