Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op incident met Norris: "Gelukkig is er niets gebeurd"

Max Verstappen start de Grand Prix van Japan vanaf pole. De Nederlander was nipt sneller dan de beide Ferrari's en blikt tevreden terug.

Max Verstappen pakte voor de 18e maal in zijn F1-loopbaan de polepostion, ditmaal voor de ogen van tienduizenden Japanse fans. Nadat hij de hele kwalificatie heerste kwamen de Ferrari's nog erg dichtbij. Charles Leclerc kwam slechts 0,010 seconde tekort. "Het was geweldig om hier te rijden, zeker met weinig brandstof aan boord. Deze auto's komen dan echt tot leven in de eerste sector. Ik ben erg blij om op pole te staan en ook om hier in Japan terug te zijn", blikt Verstappen tevreden terug. "Ik verloor een deel van mijn brake ducts in mijn laatste run. Daardoor wist ik mezelf niet te verbeteren, maar mijn eerste run was goed genoeg." Helemaal vanzelf ging het niet, want Verstappen had tijdens de kwalificatie nog een akkefietje met Lando Norris. Tijdens zijn outlap reed de Red Bull-coureur erg rustig richting de laatste chicane. Bij het opwarmen van zijn banden had Verstappen een momentje en de aanstormende Norris moest door het gras. De wedstrijdleiding onderzoekt momenteel dat moment nog.

"Ik reed langzaam en wilde versnellen, maar mijn banden waren best koud en ik had een moment. Lando wilde me op dat moment passeren en moest me daardoor ontwijken, maar gelukkig is er niets gebeurd." Verstappen moet zich samen met Norris melden bij de wedstrijdleiding. Mogelijk komt de pole van de Nederlander nog in gevaar.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst