Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op Maxiaanse wijze op ongekende prestatie: "Daar draait het niet om"

Nummer zeventien van het seizoen was het alweer in Brazilië. Zege nummer zeventien uit twintig races voor Max Verstappen. Een record, op meerdere manieren. De drievoudig kampioen doet het daar echter niet voor.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met zijn zeventiende zege van het jaar wist Max Verstappen een record te breken. Niet alleen scherpte hij zijn eigen record aan - tot een week eerder won er nog nooit iemand zestien races in een jaar - maar hij wist ook het absolute zegerecord in één seizoen te verbreken.

Dan hebben we het niet over het record met absolute aantallen, zeventien zeges, maar het record voor het hoogste winstpercentage in een F1-seizoen. Verstappen heeft dat record nu namelijk in handen, want hij heeft, ongeacht de resultaten van de komende twee races, meer dan 75% van de races dit jaar gewonnen. Dat record was in handen van Alberto Ascari, die in 1952 zes van de acht F1-races won.

Verstappen blijft nuchter

Verstappen kan nu dus niet meer wijzen naar het totaalaantal races in een jaar tijd, veel meer dan vroeger, als hij zijn record relativeert. Hij kan er niet omheen dat zijn seizoen het meest dominante seizoen ooit is in de geschiedenis van de Formule 1. Motiveren dit soort statistieken hem?

"Daar draait het niet om", antwoordt de succescoureur. "Toen ik richting de Formule 1 ging, dacht ik niet 'ik moet een winstpercentage van 75% bereiken in een seizoen tijd', snap je", zo relativeert hij zijn ongekende prestatie.

Volgens Verstappen is dit een bijkomstigheid van het feit dat alles momenteel perfect samenkomt. "Dit soort dingen gebeuren als alles allemaal heel goed werkt. Ik voel me goed in de auto, de auto is heel competitief en het team maakt nauwelijks fouten. Dan kan het gebeuren dat je een seizoen draait zoals wij nu doen. Voor mij gaat het er meer om dat we genieten van het moment en elke mogelijkheid proberen te maximaliseren", blijft hij nuchter.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024