Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op McLaren-vertrek Ricciardo: "Weet niet wat hij wil"

Max Verstappen werd tijdens de persconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van België gevraagd naar zijn mening over alle transferperikelen in de Formule 1. Hij hoopt dat we hiermee het laatste van zijn makker Daniel Ricciardo nog niet hebben gezien.

"Het was nogal opwindend allemaal, nietwaar?", oppert Max Verstappen als hem in België door RacingNews365 gevraagd wordt naar alle transferperikelen in de Formule 1. Fernando Alonso gaat naar Aston Martin, Oscar Piastri werd aangekondigd door Alpine, maar lijkt naar McLaren te gaan, terwijl men daar afscheid neemt van Daniel Ricciardo. "Voor wat betreft Fernando, waarom niet? Aston Martin is een team dat graag vooraan meevecht en die trekken veel mensen aan, dus ik snap dat Fernando daar heen wil om dat team naar het volgende niveau te trekken." Verstappen voelt mee met Daniel Ricciardo, maar snapt ook dat de keuze gemaakt is: "Hij zat in een situatie waarin de auto gewoon niet bij hem paste en daar zat ook geen vooruitgang in. En als je dan met elkaar in gesprek gaat, kan je tot de conclusie komen dat het beter is ieder zijn eigen weg te laten gaan."

"Ik weet niet wat Ricciardo zelf wil"

Dat gezegd hebbende geeft Verstappen aan zich moeilijk in Ricciardo te kunnen verplaatsen: "Ik heb het nooit op die manier moeilijk gehad", aldus Verstappen, alvorens hij ingaat op de vraag of hij hoopt dat Ricciardo in de F1 blijft. "Het zou geweldig zijn om hem in de Formule 1 te houden, want het is een geweldige kerel. Ik kon heel goed met hem opschieten, dus ik hoop dat hij een plekje vindt, maar dat is aan hem. Ik weet ook niet wat hij zelf zou willen en of er überhaupt ergens een plekje vrij is."

Viaplay
x
Live Indy 500 met Rinus VeeKay