Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op onderzoek stewards na incident in kwalificatie

Max Verstappen pakte overtuigend poleposition voor de Grand Prix van Oostenrijk. Het zorgt voor tevredenheid bij de Nederlander, vooral omdat de RB20 veel beter presteert op de Red Bull Ring.

Verstappen pole Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen deelde een flinke tik uit in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander was vier tienden sneller dan naaste belager Lando Norris en zette de rest op een nog grotere achterstand. De 26-jarige Verstappen kan niet anders dan tevreden zijn.

"De kwalificatie ging heel goed", vertelt Verstappen tegenover Viaplay. "De balans was op orde, dus dan kan je de bochten goed aanvallen. Dat voelde een stuk beter aan. We hebben wel een paar dingen aangepast, want ik vond dat het nog niet helemaal lekker liep in de sprintrace. Het is ook een stuk warmer, dus daarom wilde ik de aanpassingen ook doorvoeren."

Wat zegt het dat het verschil met de concurrentie zo groot is? "Dat we goed werk hebben verricht. Het loopt hier wat makkelijker en we hebben de balans beter voor elkaar. Hopelijk gaat het ook iets beter in de race, maar dat is altijd de vraag. We zien vanzelf wel of de balans in de longruns ook beter is."

Wel moet Verstappen nog even wachten op een oordeel van de stewards, omdat hij te langzaam zou hebben gereden bij het verlaten van de pitstraat. De Red Bull-coureur blijft er nuchter onder. "Ik heb geen idee. Iedereen doet daar hetzelfde en rijdt langzaam de pits uit."

Bekijk hieronder het interview!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"