Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op overstap Hamilton en hoopt op Ferrari-succes

De Ferrari-transfer van Lewis Hamilton zette de Formule 1-wereld in vuur en vlam. Max Verstappen snapt zijn keuze wel en hoopt dat het een succes wordt.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging de afgelopen tijd veel over de sensationele Ferrari-transfer van Lewis Hamilton. De Brit rijdt vanaf 2025 voor de Scuderia en verlaat zo na twaalf jaar het vertrouwde nest van Mercedes. Max Verstappen vocht vooral in 2021 een fel robbertje uit met Hamilton en laat tegenover onder meer RacingNews365 weten dat hij de overstap wel gaaf vindt.

"Als het zijn droom en doel is, zeker met alles wat hij heeft bereikt...", stelt Verstappen. "Je kan van onze kant geen eerlijk oordeel vellen, want we weten niet welke gesprekken er zijn geweest bij Mercedes en Ferrari en wat er beloofd is. Als Lewis blij is met deze overstap, moet hij gaan. Ik denk dat het er cool uit gaat zien. Natuurlijk hoop ik voor hen dat het een succes gaat worden, maar dat weet je niet op dit moment."

Maar wil Verstappen zelf ooit voor Ferrari rijden? "Ik weet het niet. Ik wil niet respectloos klinken, want ik heb veel respect voor het merk Ferrari. Maar ik ben heel blij waar ik nu zit en ik voel me comfortabel in mijn huidige omgeving, dus ik ben niet echt op zoek naar verandering. Tot nu toe heb ik in mijn leven echter ook altijd ervaren dat je nooit nooit moet zeggen. Tot nu toe speelt het alleen niet in mijn hoofd, maar het gaat nu alleen over de Formule 1. Ik wil ook meer dingen doen naast de Formule 1."

Vraagtekens bij timing Hamilton

Alleen de timing, daar heeft Verstappen zo zijn vragen over. "Dat is voor mij het enige waarvan ik denk: dat maakt het natuurlijk wel iets moeilijker voor het hele team om het hele jaar goed samen te kunnen werken. Natuurlijk is iedereen professioneel en daar zullen ze gewoon wel prima mee kunnen dealen, ook omdat ze zoveel succes samen hebben gehad. Bij sommige meetings mag je er dan echter niet meer bij zijn!", weet Verstappen.

Toch denkt hij niet per se dat dat een verschil maakt voor Red Bull. "Ik denk daar niet eens over na, of dat een voordeel is voor ons. We moeten ons op onszelf concentreren, dat is al moeilijk genoeg."

Alles over de nieuwe Red Bull RB20 van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China