Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op raketaanval in Saoedi-Arabië: "Heb hier wel mijn mening over"

Het lijkt erop dat Max Verstappen wel een bepaalde mening heeft over de gebeurtenissen in Saoedi-Arabië, waar op vrijdagavond een raketaanval plaatsvond op 10 kilometer van het circuit. Later zal die mening naar buiten komen, maar nu nog niet.

Verstappen Ricciardo Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Tijdens de tweede vrije training waren er in de achtergrond plots grote, zwarte rookpluimen te zien in de buurt van het Saoedische Grand Prix-circuit. Er bleek een raketaanval te zijn geweest op een olieopslag, uitgevoerd door Jemenitische Houthi-rebellen

Natuurlijk ontstond er ophef, omdat de veiligheid van de coureurs en al het andere personeel op en rond het circuit in het geding was. Urenlang vergaderden de coureurs onderling, maar uiteindelijk werd er besloten dat het Formule 1-weekend in Jeddah toch zou worden afgemaakt.

Gebeurtenissen krijgen een staartje.

In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt Max Verstappen gevraagd of hij niet zijn bedenkingen heeft bij het racen in Saoedi-Arabië na alles wat er gebeurd is. De Nederlander vertelt over de vergadering op vrijdag en laat doorschemeren dat het waarschijnlijk nog wel een staartje zal krijgen.

"Er is veel overlegd en we hebben samen de beslissing genomen om wel te rijden, maar na het weekeinde denk ik wel dat er nog verder over gepraat zal worden. Ik denk dat iedereen er wel een mening over heeft, maar voor dit weekend is het voor mij niet verstandig om te zeggen wat ik er precies van vind."

Verstappen gaat zijn mening nog delen

Verstappen grapt dat het wel een lange meeting was. Niets voor hem, maar wel heeft hij van zich laten horen. "Normaal vergader ik niet zo vaak. Ik was soms wel aan het woord, maar iedereen heeft wel iets te zeggen", lacht hij.

Al met al zal Verstappen zich nu niet uitlaten over het racen in Saoedi-Arabië, maar dat komt later, als hij het land heeft verlaten. Hij zal niet de enige zijn. "Ik heb mijn mening erover en uiteindelijk zal ik die ook wel delen, na het weekend. Dat hebben we ook samen met de coureurs en de teambazen afgesproken."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen