Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op tirade Wolff: "Dan had hij wel anders gepiept"

Mercedes-teambaas Toto Wolff baarde in de teambazenpersconferentie opzien door het vrij boos op te nemen voor de organisatie van de Grand Prix van Las Vegas. Max Verstappen heeft zijn zegje klaar.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het 'putdekselincident' in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas hield de gemoederen flink bezig. Carlos Sainz en Esteban Ocon moesten dealen met een kapotte bolide, waar Ferrari-teambaas Fred Vasseur vrij kwaad over was in de mediasessies op diezelfde dag. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, nam een andere houding aan door te stellen dat het 'maar' over een putdeksel ging en het geen invloed mocht hebben op het imago van het evenement. Max Verstappen reageert bij Viaplay.

"Toto heeft gelijk dat we vaker losse putdeksels hebben gehad", vertelt Verstappen. "Maar daar moet je ook van leren. Je weet dat het tot problemen kan leiden op stratencircuits, dus dan moet je daar op voorbereid zijn. Ik denk dat hij anders had gepiept als het met zijn auto's was gebeurd, maar ik ben niets anders van hem gewend."

Verstappen begrijpt woede van Ferrari

De Nederlander snapt de woede van Ferrari en Sainz en zou op dezelfde wijze hebben gereageerd. "Wij waren ook zo boos geweest als Ferrari. Die hele auto is naar de klote! Alles, het chassis, de motor, de batterij, maar ook voor Carlos. Hij zei dat hij een paar seconden niets in zijn benen voelde. Het ongeluk had veel erger kunnen zijn, want die putdeksel was natuurlijk vol in het chassis gekomen. Als dat maar een beetje uitsteekt en haaks op de auto staat, krijg je een grote impact."

Het zorgde voor veel vertraging, een training diep in de nacht én het wegsturen van de fans. Verstappen had wel geweten waar hij naartoe zou zijn gegaan. "Die zaten allemaal in de club natuurlijk en dat is hun goed recht. Ik had liever gehad dat we een dag later waren doorgegaan, maar uiteindelijk doe je je ding. Het was jammer voor iedereen en dan rijd je die tweede sessie terwijl er niemand is. Het voelde alsof je een wintertest aan het doen was."

Bekijk hieronder het interview!

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Las Vegas 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld