Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op uitvalbeurt in GP Australië

Max Verstappen keert met 0 punten terug uit Australië. Al na drie ronden was het klaar voor de Nederlander: zijn achterrem begaf het. Na zijn uitvalbeurt reageert Verstappen nuchter. Natuurlijk baalt hij, maar het hoort helaas soms ook bij de sport.

Verstappen Australia DNF smoke
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Max Verstappen is de GP van Australië uitgelopen op een deceptie. Al na enkele ronden moest hij zijn RB20 parkeren, omdat zijn rechterachterrem in brand stond. Voor Verstappen is het nog gissen hoe het zover kon komen, zo vertelt hij tegenover Viaplay.

"Ik denk dat er iets fout is gegaan, al vanaf de start. We konden in de data zien dat rechtsachter de rem niet afkoelde. Iets, wat precies weten we nog niet, is daar wel fout gegaan. Daarom had ik al een momentje in bocht drie. Ik remde en het leek alsof een rem vaststond en daarom brak de auto uit."

Had hij het niet al opgemerkt in de opwarmronde of in de eerste ronde? "In de allereerste ronde zijn de remmen nog relatief koud, maar je zag in de data dat de rem rechtsachter niet afkoelde", reageert Verstappen. "De temperatuur bleef maar oplopen, dus dat is niet ideaal. Je zag dat ik al een momentje had en toen ik Sainz terug voorbij wilde gaan ging het opnieuw bijna mis. Dan is het duidelijk dat er wat mis was."

Ook dit hoort bij de Formule 1, concludeert de nuchtere Red Bull-coureur. "Wat er fout is gegaan? Dat weten we nu nog niet. Dat gaan we nu checken, waar het vandaan komt. Ja, het is zuur, maar het blijft een mechanische sport. Dit soort dingen kunnen altijd gebeuren, maar het is wel balen, want de kans om te winnen was aanwezig vandaag."

Check hieronder het interview met Verstappen na de race.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China