Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op verlenging Alonso: "Ik ben hier niet op mijn 45e!"

Vorige week maakte Fernando Alonso bekend dat hij tenminste tot en met 2026 in de Formule 1 blijft rijden. Max Verstappen reageert en gaat ook kort in op zijn eigen toekomst.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Minimaal tot je 45e in de Formule 1 racen: Fernando Alonso gaat het doen. De Spanjaard verlengde zijn contract bij Aston Martin en blijft tot en met 2026 aan het team verbonden. Wanneer Max Verstappen de vraag krijgt wat hij van het nieuws vindt, reageert hij op kenmerkende wijze. Verstappen gaat Alonso's kunstje niet herhalen.

"Fernando nam een tijdje vrijaf en vond daarna waarschijnlijk zijn liefde terug om zo weer competitief te zijn in de Formule 1", stelt Verstappen. "Voor mij is het altijd moeilijk om op zulke dingen te reageren. Ik denk in elk geval niet dat ik hier ben op mijn 45e, maar je weet het natuurlijk nooit."

Alonso zette al vroeg zijn handtekening onder een nieuw contract. Vond Verstappen dat ook? "Ik ken niet alle details, maar ze hebben natuurlijk wel een goede relatie met elkaar. Je weet ook niet waar ze in de tussentijd over praten en wat de vooruitzichten zijn. Ze zijn duidelijk zeer ambitieus en willen winnen. Fernando gelooft in het project, dus dan is het logisch dat je bijtekent."

Er wordt de laatste tijd ook veel gerept over de toekomst van Verstappen. Blijft hij bij Red Bull of gaat hij toch naar Mercedes? Verstappen is duidelijk: voorlopig gaat hij nergens heen. "Na 2021 heb ik een lange deal met het team getekend. Het enige wat ik vanaf het begin heb gezegd, is dat je een stille en vredige omgeving wil hebben. De laatste tijd praten we weer over auto's, waar ik heel blij mee ben. Zo zou het ook moeten zijn. Zolang ik blij ben bij het team, zie ik geen redenen om te vertrekken."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez