Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen realistisch na kwalificatie: "Komen snelheid tekort"

Max Verstappen moest ruim zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. De Nederlander kwam ruim vier tienden tekort in de strijd om de pole. Na afloop was er dan ook berusting bij de Red Bull-coureur.

Lewis Hamilton was al de favoriet voor de kwalificatie in Qatar en die favorietenrol maakte hij waar. Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie helder in zijn analyse. "We komen wat snelheid tekort. Het was voor ons wederom wat lastiger tijdens de kwalificatie, dat kan je ook duidelijk zien want Checo (Perez, red.) haalde Q3 niet eens. We hebben het lastiger dan normaal, maar staan nog altijd tweede." "Alles ligt dan ook open, maar ik had gehoopt dat we wat meer konden vechten."

Verstappen ligt niet wakker van de race

Verstappen maakt zich nog niet teveel zorgen over de race en de start daarvan. De Red Bull-coureur geeft aan dat er nog veel dingen onzeker en onbekend zijn, aangezien het de eerste F1-race op het circuit in Qatar is. "Het is lastig te voorspellen omdat we hier nog geracet hebben, dus veel is nog onbekend. Ik denk daar niet teveel over na. We moeten een goede start hebben en dan zien we wel waar we eindigen. We gaan de kwalificatie analyseren en dan focussen we ons op de race." Verstappen verdedigt een voorsprong van veertien punten op Hamilton. Op de tweede rij start Valtteri Bottas vanaf P3 en voor de Nederlander zal het belangrijk zijn om die achter zich te houden bij de start.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi