Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen realistisch over kansen GP Singapore: "Dat maakt niks uit hier"

Max Verstappen is enigszins positief na een dramatische kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De overwinning zit er volgens de Red Bull-coureur niet in, maar zó erg is dat nou ook weer niet zegt de Nederlander.

XPB 1238008 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zal de Formule 1 Grand Prix van Singapore moeten starten vanaf de elfde plaats. Een deceptie, zo kan de kwalificatie voor Red Bull worden samengevat: ook teamgenoot Sergio Perez wist Q3 niet te halen en moet starten vanaf P13.

Normaal gesproken is de RB19 op racepace razendsnel, maar op het stratencircuit van Marina Bay heeft Verstappen daar naar eigen zeggen weinig aan. "De bandenslijtage is vaak beter dan de mensen om ons heen, maar op een circuit als in Singapore maakt dat niks uit. Hier is inhalen bijna niet te doen", zegt hij vooruitblikkend op de race tegen onder andere RacingNews365.

"Je moet anderhalf, twee of drie seconden sneller zijn dan de rest, maar dat zijn we niet. De balans en de performance zitten er niet in, dus ik verwacht een lange dag. Ik wil alles niet té dramatisch laten klinken, maar dit is natuurlijk een zwaar weekend. De kwalificatie was de zwaarste sinds een lange, lange tijd. Het is duidelijk dat we de problemen niet begrijpen op dit circuit."

Verstappen gematigd positief

Een drama-kwalificatie helpt niet op een stratencircuit, dat weet menig F1-fanaat wel. De kansen in de race zijn volgens Vertappen dan ook gering. "Je kan hier niet inhalen ten opzichte van andere circuits. Op Spa-Francorchamps, bijvoorbeeld, hadden we misschien nog vanaf de laatste plaats kunnen winnen. Hier niet. Hier moet je seconden sneller zijn om een kans te hebben."

Toch blijft hij enigszins positief: "Natuurlijk wil ik winnen, maar als dat niet mogelijk is, moet je dat accepteren. Ik verkies altijd een seizoen zoals dit seizoen, waar we zo veel winnen en één slecht weekend hebben, boven een seizoen waar je niet meedoet voor het kampioenschap. En dan maar een enkele race wint hier. Voor nu is het belangrijkste wat we kunnen doen begrijpen wat we fout hebben gedaan dit weekend", aldus de Nederlander.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"