Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen realistisch: "Podium was niet verdiend geweest"

Max Verstappen kwam in Bahrein niet in het hoofdstuk voor. De Red Bull kwam op het Bahrain International veel tekort ten opzichte van concurrenten Ferrari en Mercedes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam uiteindelijk als vierde over de meet, maar had daar wel een spinnende Sebastian Vettel voor nodig. Uiteindelijk kwam de derde plaats nog in zicht, door technische problemen van de leider Charles Leclerc. Een Safety Car zorgde ervoor dat de Nederlander de Ferrari niet in kon halen in de slotronden.

"Als de Safety Car niet op de baan was gekomen hadden we Charles gepakt, maar ik vind niet dat we een podium verdiend hadden vandaag met onze snelheid", laat Verstappen bij Ziggo Sport weten. "Vandaag hadden we veel last van deze wind. Ik had alleen maar overstuur."

In de WK-stand bezet Verstappen ook na de tweede race de derde plaats. Ondanks dat de snelheid er niet was scoorde hij met zijn vierde positie belangrijke punten: "Het is goed om punten te scoren, zeker als je na zo'n moeilijk weekend toch nog als vierde weet te finishen. "

Charles Leclerc zag zijn allereerste zege vandaag aan zich voorbij gaan doordat zijn Ferrari-motor in de slotfase haperde. Verstappen had de Monegask de zege gegund, maar hoopt op een snel herstel van Red Bull.

"Natuurlijk wil je altijd in de snelste auto zitten en winnen. We moeten nu zorgen dat we daar zelf met Red Bull komen." Of er bij het volgende GP-weekend, in China, al vooruitgang wordt geboekt door het team is voor hem echter nog onduidelijk. "Dat weet ik op dit moment niet. Laten we eerst maar terug naar huis gaan en zien waar ze in de fabriek mee bezig zijn."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws