Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Verstappen-record zal Wolff een worst wezen: "Compleet irrelevante Wikipedia-cijfers"

Toto Wolff moet al tien races op rij toezien hoe Max Verstappen er elke keer met de zege vandoor gaat. Dat Verstappen daarmee een record heeft gebroken, deert de Mercedes-teambaas niet.

Verstappen Monza 10 wins
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er staat geen maat op Max Verstappen, die dit seizoen ongenaakbaar is in zijn RB19. Tien races op een rij won de Nederlander de afgelopen maanden, een record, terwijl hij van de vier andere Grands Prix er nog eens twee won. Na afloop van de GP van Italië wordt Toto Wolff gevraagd hoe hij kijkt naar de prestatie van Verstappen.

De statistieken, daar geeft hij niet om. "Voor mij zijn dit soort records compleet irrelevant. In onze goede dagen bij Mercedes was dat al zo. Ik weet niet hoeveel races wij toen achter elkaar hebben gewonnen. Ik wist niet eens dat het werd bijgehouden."

Wel zegt het iets over hoe goed Verstappen en Red Bull dit jaar zijn, erkent de Oostenrijker. "Mij te vragen om te reageren op een of andere prestatie, is lastig, want bij dit soort dingen heb ik mijn hele leven nog nooit stil gestaan. Het resultaat toont wel aan dat het een geweldige coureur is in een geweldige auto, die samen op een extreem hoog niveau presteren."

Bij Sky Sports voegt Wolff er nog wat aan toe, terugblikkend op de prestaties van Mercedes in hun dominante periode. "Onze situatie vroeger was misschien wat anders, want we hadden twee coureurs die binnen een team met elkaar streden. Ik weet niet of Verstappen iets geeft om het record, maar voor mij zou het niets betekenen, die cijfers. Het is voor Wikipedia, maar niemand leest dat toch", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"