Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Red Bull heeft minder fouten gemaakt dan Mercedes"

Voor het eerst in het hybride tijdperk, dat in 2014 inging, gaat Red Bull aan de leiding van beide Formule 1-kampioenschappen. Verstappen weet wel waardoor dat komt.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daags na het Grand Prix-weekend in Monaco, waar Max Verstappen en Red Bull op sportief vlak hard uithaalden naar Lewis Hamilton en Mercedes, ging de Nederlander in gesprek met de Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant vroeg hem logischerwijs om terug te blikken op zijn zegetocht in de straten van Monte Carlo. Het werd tijd dat Red Bull weer eens echt van zich liet zien, oordeelt Verstappen.

"We moesten zondag laten zien dat we echt meedoen in de strijd om de wereldtitel, nadat we een paar races hadden gehad waarin we zagen dat we terrein op Mercedes verloren. Vanaf nu is het belangrijk om iedere zondag te scoren, fouten, of op zijn minst grote fouten te vermijden", zo vertelt de Nederlander, die wel weet waarom hij en zijn team aan de leiding gaan na vijf races.

"Tot nu toe zijn we een team geweest dat minder fouten heeft gemaakt en daarom staat we nu bovenaan in het kampioenschap", aldus Verstappen, die voor het eerst in zijn Formule 1-carrière écht meestrijdt om de wereldtitel. Gevraagd of dat feit ervoor heeft gezorgd dat hij zijn mentaliteit heeft moeten veranderen, vertelt hij over de grootste aanpassing die hij qua mindset door heeft moeten voeren.

"Ik heb geleerd om tweede en derde plaatsen binnen te halen op het moment dat ik niet de wagen heb om te winnen. Je instinct zou eigenlijk toch altijd zeggen om het toch te proberen, waardoor je te grote risico's zou gaan nemen."

Het toont aan hoe Verstappen de laatste jaren is gegroeid, iets dat hij zelf ook beaamt, want hij heeft veel geleerd. "In zeven jaar tijd heb ik ervaring opgedaan en geleerd van de fouten en successen, en ik weet de situatie nu nog beter te beheersen. Dat is voor mij de grootste verandering geweest. Ik heb altijd geweten dat ik snel ben, maar met de tijd heb ik veel kennis opgedaan."

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf