© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Red Bull-Honda zal begin 2019 nog geen races winnen"

26 okt. 12:20 René Oudman 4 reacties
Is de RB15 met Honda-motor competitief, of moet Red Bull Racing volgend jaar wederom de Ferrari's en de Mercedessen laten gaan? Max Verstappen heeft in ieder geval goede hoop voor 2019, maar waarschuwt wel. "We gaan niet direct races winnen, denk ik."

Na meer dan tien jaar lang samen te hebben gewerkt met Renault maakt Red Bull Racing volgend jaar de overstap naar Honda-motoren. De Japanse fabrikant lag als partner van McLaren (2015-'17) vaak onder vuur, maar lijkt in samenwerking met Toro Rosso (2018) het lek boven te hebben.

Tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten werd gesuggereerd dat de huidige Spec-3 motor van Honda inmiddels al ruim zes tienden per ronde wint ten opzichte van de krachtbron die Renault aanlevert. Verstappen weet daar het fijne niet van en wil zich nog niet wagen aan voorspellingen voor 2019.

"Het is natuurlijk nu lastig om iets zinnigs te zeggen", spreekt de 21-jarige tijdens de persconferentie voor de Mexicaanse Grand Prix. "We gaan het volgend jaar allemaal zien. Ik denk dat we in het begin misschien niet sterk genoeg zullen zijn om voor de overwinningen mee te strijden, maar gedurende het jaar kunnen we waarschijnlijk wel stappen zetten. Hopelijk kunnen we dan wél vechten om zeges."

In het verleden was Honda uiterst succesvol in de Formule 1: als motorleverancier van Williams en McLaren werden er diverse kampioenschappen gewonnen. Gedurende het V6-turbohybridetijdperk is Honda echter nog niet verder gekomen dan één vierde plaats. Deze werd door Pierre Gasly behaald in de Bahreinse GP van eerder dit seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen