© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Red Bull volgend jaar nog succesvoller"

23 nov. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Dit weekend komt Red Bull voor het laatst in actie met de Renault-motoren. Er komt daarmee een einde aan een huwelijk met prachtige successen, maar ook veel diepe dalen.

Red Bull en Renault waren van 2009 tot en met 2013 zeer succesvol, waarbij het team met Sebastian Vettel vanaf 2010 vier keer op rij kampioen werd met de Franse krachtbron aan boord. Vanaf de introductie van de hybride V6-motoren in 2014 is de zegereeks voorbij.

Max Verstappen liet zich al menig maal ontvallen dat hij baalt van de tekortkomingen van zijn Renault-motor. Op de persconferentie in Abu Dhabi, waar Racingnews365, aanwezig was sprak hij de hoop uit dat 2019 aanzienlijk beter wordt met Honda.

"Het hele team is erg blij, niet alleen ik. De vibe is goed en iedereen is zeer gemotiveerd voor 2019. We weten dat we een geweldige auto kunnen bouwen. Er heerst nu een ander gevoel ten opzichte van andere jaren. Nu kijkt iedereen zo uit naar 2019, die extra motivatie zal ons helpen nog succesvoller te zijn."

Red Bull komt jaar na jaar moeizaam uit de winterperiode, om gedurende de tweede helft van het seizoen progressie te boeken. Wil het team een serieuze titelkandidaat worden, dan moet dit anders erkent Verstappen. Sinds de zomerstop haalde alleen Hamilton meer punten dan de Nederlander.

"Vorig jaar hadden we ook een zeer goede fase, dat zegt nog niets voor het volgende jaar. Dan moeten we er vanaf de start goed bij zitten. Tijdens het seizoen ontwikkelen we de auto sneller en dat helpt ons steeds in de slotfase. Nu is het zaak om ook goed aan het seizoen te beginnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen