Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reed nog niet met vernieuwde Red Bull: "Gaan zeker nog wat uitproberen"

Max Verstappen kwam woensdagmiddag in actie op het circuit van Barcelona. Daar klokte hij de tweede tijd op een dag die niet helemaal vlekkeloos verliep. Was Red Bull al aan het experimenteren?

Verstappen dag 4 Barcelon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede testweek in Barcelona moet in het teken staan van de laatste voorbereidingen van de teams op de Grand Prix van Melbourne, de eerste race van 2020. Red Bull beloofde nieuwe onderdelen, maar de RB16 van Max Verstappen oogde op woensdag nog vertrouwd.

"We hebben nog niet met de nieuwe onderdelen gereden", aldus Verstappen ten overstaan van RacingNews365. "We gaan zeker nog wat dingen testen deze week, maar dat geldt denk ik voor alle topteams."

Een van de onderdelen die op woensdag veelbesproken was vormde de ophanging van de RB16. In de ochtend sleutelde het team volop aan de bolide waarin Alexander Albon toen reed. Een probleem met de achterwielophanging, werd later gevolgd door werkzaamheden aan de voorwielophanging. Veel info liet Albon tijdens de lunchbreak niet los en ook Verstappen is kort als het over dit onderwerp gaat.

"Het was een testonderdeel. Dus maak ik me totaal geen zorgen. Zelf had ik geen enkel probleem", luidde het korte antwoord toen de Nederlander geconfronteerd werd met de defecte ophanging.

"Het doel is om meer te weten te komen over de auto en daarom hebben we verschillende setups geprobeerd. Het is erg belangrijk om de auto goed te leren kennen, zodat je ook bij problemen weet hoe je de auto direct aan kan passen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez