Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen reed nog niet met vernieuwde Red Bull: "Gaan zeker nog wat uitproberen"

Max Verstappen kwam woensdagmiddag in actie op het circuit van Barcelona. Daar klokte hij de tweede tijd op een dag die niet helemaal vlekkeloos verliep. Was Red Bull al aan het experimenteren?

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede testweek in Barcelona moet in het teken staan van de laatste voorbereidingen van de teams op de Grand Prix van Melbourne, de eerste race van 2020. Red Bull beloofde nieuwe onderdelen, maar de RB16 van Max Verstappen oogde op woensdag nog vertrouwd.

"We hebben nog niet met de nieuwe onderdelen gereden", aldus Verstappen ten overstaan van RacingNews365. "We gaan zeker nog wat dingen testen deze week, maar dat geldt denk ik voor alle topteams."

Een van de onderdelen die op woensdag veelbesproken was vormde de ophanging van de RB16. In de ochtend sleutelde het team volop aan de bolide waarin Alexander Albon toen reed. Een probleem met de achterwielophanging, werd later gevolgd door werkzaamheden aan de voorwielophanging. Veel info liet Albon tijdens de lunchbreak niet los en ook Verstappen is kort als het over dit onderwerp gaat.

"Het was een testonderdeel. Dus maak ik me totaal geen zorgen. Zelf had ik geen enkel probleem", luidde het korte antwoord toen de Nederlander geconfronteerd werd met de defecte ophanging.

"Het doel is om meer te weten te komen over de auto en daarom hebben we verschillende setups geprobeerd. Het is erg belangrijk om de auto goed te leren kennen, zodat je ook bij problemen weet hoe je de auto direct aan kan passen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

4 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem