Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen reed om problemen heen: "Was niet ideaal"

Max Verstappen kon prima leven met zijn tweede plaats in Abu Dhabi, ondanks wat kleine technische problemen. Lewis Hamilton was nooit bij te benen, erkende de Red Bull-coureur.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam op zeventien seconden van winnaar Lewis Hamilton als tweede over de finish. Het grootste deel van deze achterstand liep hij op in de openingsfase, toen hij klem zat achter Charles Leclerc. Verstappen erkende echter dat er geen maat stond op Hamilton deze race.

"We mogen niet klagen. De eerste ronde was jammer, maar dat was eigenlijk wel te verwachten. Daarna kozen we voor een andere strategie door langer door te rijden. Ik had betere banden en kon Leclerc ook redelijk makkelijk passeren. Het was wel een leuke actie, ook met een achterblijver erbij, dat maakte het allemaal wat spannender."

"Het was een prima wedstrijd, maar Mercedes was gewoon te sterk. Dat had ik ook al wel verwacht, maar je wil natuurlijk altijd positief blijven voor de wedstrijd", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

Na zijn pitstop was Verstappen veelvuldig op de boordradio te horen in gesprek met het team over problemen met lag en engine braking. "Je wil dat alles goed werkt, maar na mijn pitstop werkte dat minder. Het had uiteindelijk niet veel uitgemaakt, want ik had Lewis toch niet bij kunnen houden, maar we waren sneller dan de wagens achter ons. Lewis was gemiddeld vier tot vijf tienden sneller per ronde."

"Uiteindelijk rij je om het probleem heen, wat niet fijn is en wat minder goed is voor de banden", legt Verstappen uit.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Abu Dhabi en alle verrichtingen van Max Verstappen.

8 reacties